Ook PDENH en ENGIE partner biovergasser Ambigo Alkmaar

Met de beslissing van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) en ENGIE om partner te worden, is een van de laatste stappen gezet op weg naar de realisatie van Ambigo, een innovatieve biomassavergassingsinstallatie in Alkmaar.

Gasunie New Energy, Royal Dahlman en ECN hebben eerder al groen licht gegeven voor het onderzoeks- en demonstratieproject. Naar verwachting kan de onderzoeks- en demonstratiefaciliteit vanaf 2018 worden ingezet om reststromen biomassa zoals afvalhout zeer efficiënt om te zetten in groen gas.

Ambigo is een onderzoeks- en demonstratiefaciliteit waar 3 – door ECN bedachte – innovatieve Nederlandse technologieën (MILENA, OLGA en ESME) voor het eerst ter wereld gecombineerd worden in een industrieel proces om groen gas te produceren. Ze zorgen er samen voor dat in de installatie op een efficiënte manier verschillende soorten biomassa kunnen worden omgezet  naar groen gas.

Ambigo zal worden gevestigd op het Energy Innovation Park in Alkmaar en zal daar als eerste partij gebruik gaan maken van de faciliteiten van InVesta, het expertisecentrum voor biomassavergassing en groen gas.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!