‘Overgang naar schone energie loopt vast’

AMSTERDAM – Het Internationale Energie Agentschap (IEA) vindt dat de omslag naar schone energie wereldwijd stokt. Dat laat directeur Maria van der Hoeven in een rapport van het IEA. 

Een stekker die uit een plak gras komtEen van de weinige lichtpunten die van der Hoeven ziet is de snelle groei van de hoeveelheid nieuwe technologieën.

Ze presenteerde het rapport aan het Clean Energy Ministerial. Dat is een vergadering van ministers van landen die gezamenlijk 80 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen voortbrengen.   

In 20 jaar niets opgeschoten

“Ondanks vele gesprekken van wereldleiders en een snelle groei van duurzame energie in het afgelopen decennium, is de gemiddelde eenheid energie die vandaag geproduceerd wordt net zo vuil als 20 jaar geleden”, zo laat de IEA-directeur weten in het rapport.

Van der Hoeven vindt dat de wereld het zich niet kan veroorloven om de komende jaren op dezelfde manier door te gaan.

“We hebben een snelle groei nodig van technologie voor duurzame energie als we een potentieel catastrofale opwarming van de aarde willen afwenden. Ook moeten we versneld afstand nemen van vervuilende fossiele brandstoffen.”

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: [http://www.fb-foto.com

3 gedachten over “‘Overgang naar schone energie loopt vast’

 • 17 oktober 2018 om 09:18
  Permalink

  促進纖維母細胞生長。迅速回復真皮層密度。改善皺紋及鬆馳,實現高彈力的緊緻美肌。

 • 17 oktober 2018 om 11:03
  Permalink

  夾心唇膏,你玩過了嗎?塗搽方法很簡單 – STYLE-TIPS.COM 塗唇膏時,你會小心翼翼逐小塗上,還是大膽地用力一筆把唇妝上色?選擇前者的,當然不…

 • 23 november 2018 om 23:07
  Permalink

  There is the chance of a Clasico in the Wembley final of the Champions League as Real Madrid and Barcelona were kept apart in the semi-final draw. Wembley Clasico on the cards as Barca face Bayern before Pep’s arrival… with Dortmund standing in the way of Mourinho history

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!