PitPoint versnelt uitrol CNG door alliantie branchepartners

Volkswagen Groep, PitPoint en andere branchegenoten hebben een gezamenlijke intentieverklaring ondertekend waarmee zij zich committeren aan de uitbreiding van Gecomprimeerd Natuurlijk Gas (CNG)-mobiliteit.

CNG kan zowel aardgas als regeneratief gas zijn op basis van groene elektriciteit. De ondertekenaars bevestigen de doelstellingen van de in Duitsland geïnitieerde ’Ronde Tafel voor Natuurlijke Mobiliteit’, die in 2016 door het ministerie van Economie werd ingeleid en waarbij vertegenwoordigers van voertuigfabrikanten, de gasindustrie, tankstationexploitanten en vertegenwoordigers van belangrijke retailklanten, vlootbedrijven en de publieke sector samenkwamen.

Met hun bijdragen werken de ondertekenaars samen met andere autofabrikanten om het CNG-wagenpark in Duitsland te vertienvoudigen naar een miljoen voertuigen. Bovendien is het initiatief erop gericht om de uitbreiding van het tankstationnetwerk in Duitsland te versnellen. Het doel is om het aantal te verhogen van 900 locaties naar 2.000 in 2025. Op basis van de EU-richtlijn 2014/94 (de inzet van alternatieve brandstofinfrastructuur) zal de uitbreiding ook in andere Europese landen worden gepromoot.

Het Nederlandse bedrijf PitPoint bouwt en exploiteert samen met zijn partners een netwerk van tankstations voor de particuliere gebruiker en voor openbaar vervoer, zoals bussen, taxi’s en veerdiensten. Daarnaast investeert PitPoint in waterstofstations en netwerken van elektrische oplaadpunten. Vorig jaar is het bedrijf in Duitsland gestart met de exploitatie van 13 CNG tankstations en gaat het netwerk van ‘clean fuel’-stations op korte termijn fors uitbreiden.

De bedrijven kwamen samen om de uitbreiding van CNG-mobiliteit te bespoedigen. Dit geldt zowel voor vrachtvervoer als voor openbaar vervoer in steden en gemeenten. De verklaring werd ondertekend door Volkswagen Groep, alsmede E.ON Gas Mobil, Gazprom NGV Europe, Gazu, ONTRAS Gastransport, Open Grid Europe, Pitpoint en TOTAL Deutschland.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!