Platform Duurzame Huisvesting gaat verduurzaming vastgoed versnellen

De leden van het Platform Duurzame Huisvesting hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De leden verbinden zich hiermee aan de doelstelling van het platform om vastgoed versneld te verduurzamen.

De leden van het platform die de hele vastgoedketen vertegenwoordigen, spreken af om energiebesparing op te nemen als strategische doelstelling in de organisatie en de doelmatigheid van vastgoedorganisaties te verbeteren. Een eenduidige systeemaanpak moet daarbij zorgen voor slimme verduurzaming. Ook spreken de 11 platformleden af voortaan te sturen op een meetbare kwaliteitsimpuls voor mens, milieu en overheid.

Platformvoorzitter en vicevoorzitter van UNETO-VNI Claudia Reiner is trots op de nieuwe overeenkomst. ‘Hiermee zetten we volledig in op de verduurzaming van vastgoed in ons land. We pakken nú de kans om gebouwen in ons land toekomstbestendig te maken en meerwaarde te creëren.’

Het komend jaar gaat het platform aan de slag om knelpunten in de keten op te lossen, tools en andere hulpmiddelen te ontwikkelen en te zorgen voor kennisdeling. Ook agendeert het platform het belang van verduurzaming van vastgoed bij de overheid.

Het Platform Duurzame Huisvesting is een alliantie van branche-, beroeps-, kennis- en koepelorganisaties in de vastgoedketen. Leden zijn UNETO-VNI, Facility Management Nederland, TNO, Rijksvastgoedbedrijf, Dutch Green Building Council, IVBN, TVVL, Vastgoed Belang, Bouwend Nederland, NVDO, ISSO en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. (foto: NMBS)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!