PostNL in top duurzaamste logistieke bedrijven ter wereld

PostNL behoort tot een van de het meest duurzame bedrijven ter wereld in de logistieke en transportsector volgens de Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Het bedrijf investeert onder andere in warmteterugwininstallaties, led-verlichting en zonnepanelen.

PostNL staat al meerdere jaren boven aan de lijst duurzame bedrijven in zijn sector. De DJSI beoordeelt bedrijven op het gebied van werkgeverschap, milieueffecten en de maatschappelijke inzet. PostNL doet het in al die gebieden goed.

In 2025 wil PostNL in 25 binnensteden uitstootvrij bezorgen in de ‘last mile’. In 2018 is Leeuwarden de eerste binnenstad waar zowel post als pakketten worden bezorgd met elektrische voertuigen, met de fiets en te voet. Het bedrijf zet op grote schaal groengasvoertuigen en elektrische voertuigen in, zoals elektrische bakfietsen in binnensteden. PostNL zet in op duurzame gebouwen. Het nieuwe pakkettensorteercentrum in Apeldoorn dat in augustus 2018 zijn deuren opende, heeft het hoogst haalbare BREAAM-certificaat Outstanding. (foto: PostNL)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!