PPM Oost investeert in producent CO2-afvanginstallaties

Participatiemaatschappij PPM Oost investeert in het Almelose Bouman Industries om de groei van het bedrijf en de werkgelegenheid te stimuleren. Bouman Industries heeft plannen om met zijn CO2-afvanginstallaties en waterseparatiesystemen de Aziatische markt te veroveren.

Bouman is een toeleverancier in de maakindustrie, die ook innovatieve machines en apparaten gericht op duurzaamheid en een schoner milieu ontwikkelt.

PPM Oost-directeur Marius Prins over Bouman Industries: ‘Bouman is niet alleen al vele jaren een stabiele en grote werkgever in de regio die levert aan grote multinationals. Bij Bouman zien ze ook het belang van innovatie. Ze pakken daarnaast hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en slagen erin met de duurzame innovaties geld te verdienen. Het is indrukwekkend hoe Bouman in Azië voet aan de grond heeft gekregen. We zijn trots dat we door de investering in Bouman kunnen bijdragen aan de groei en innovatie in de regio Twente.’

Wilco van Wijck, directeur van Bouman Industries, zegt dat zijn bedrijf door de investering van PPM Oost flinke stappen kan maken: ‘Er is grote internationale druk om milieuproblemen ten aanzien van lucht en water op te lossen. Wij hebben daarvoor de technologie en de kennis in huis. Om vaart te maken met de ontwikkelingen hebben we financiering nodig. Bijvoorbeeld voor het verplaatsen van onze teams en het voorfinancieren van de opdrachten. Door de investering van PPM Oost beschikken we nu over de financiële armslag om dat te doen.’

Van Wijck: ‘De eerste projecten en leveringen naar China vinden nu plaats. Na een voorbereiding van ongeveer 3 jaar en opbouw van het netwerk en partners zijn de eerste projecten in met name industrieel afvalwaterscheiding een feit. Dit resulteert in extra werkgelegenheid voor Bouman en voor bedrijven om ons heen in Overijssel en Gelderland.’ (foto: Bouman)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!