Prominente klimaatscepticus overtuigd door bewijs klimaatverandering

AMSTERDAM – Een prominent klimaatscepticus is overtuigd van wetenschappelijk bewijs dat klimaatverandering wel door de mens wordt veroorzaakt. “Als wetenschapper is het mijn plicht om me te laten overtuigen door het bewijs.”

Richard Muller, 68 jaar, was een van de grootste en belangrijkste sceptici van een door de mensen veroorzaakte klimaatverandering. Hij zag fouten in sommige onderzoeken van andere wetenschappers waaruit bleek dat de mensen de klimaatverandering veroorzaakte.

Muller deed daarom zelf onderzoek naar klimaatverandering en de invloed van de mens daarop. Muller verzamelde meer data dan elk ander onderzoek. Hij ging 100 jaar verder de tijd in en verkreeg data van alle weerstations in de wereld.

1,5 graden warmer geworden

Het bleek dat de afgelopen 250 jaar de aarde gemiddeld 1,5 graden warmer is geworden, waarvan in de afgelopen 50 jaar 0,9 graden.

Uit de miljarden waarnemingen die hij had verzameld probeerde hij een patroon te ontwikkelen. Hij probeerde dit te vergelijken aan andere bekende wiskundige functie zoals de activiteit van de zon of de groei van de wereldpopulatie.

Zonder voorbehoud: de mens veroorzaakt deze opwarming

“De data had verreweg de beste overeenkomst met de gegevens van CO2 in de atmosfeer gemeten door steekproeven uit de lucht en in ijs gevangen lucht.” Zijn conclusie was zonder voorbehoud, alleen de mens veroorzaakt deze opwarming.

Muller concentreerde zich ook op populaire argumenten van klimaatsceptici. De zon zou bijvoorbeeld een rol kunnen spelen op vulkanische activiteit. De onderzoeker wist het effect van de zon te specificeren, namelijk nul, en vulkanen zorgden voor korte temperatuurdalingen tussen 1750 en 1850.

De voormalig klimaatscepticus voorspelt nu een opwarming van 1,5 graden de komende 20 jaar.  Vooral de opkomende industrieën zijn een gevaar voor de toename van CO2 in de lucht, zo denkt Muller.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Lawrence Berkeley National Laboratory

6 gedachten over “Prominente klimaatscepticus overtuigd door bewijs klimaatverandering

 • 15 oktober 2018 om 11:32
  Permalink

  IELLIOS是由歐盟資助倫敦大學細胞重建研究所研究. 採用諾貝爾生理醫學獎科技 , 透過”納米能量電流” 以最親膚與迅速導入的方式 , 利用電腦化系統去令皮膚再生 , 令皮膚組織在無創傷的情況下自然更新及收緊 . 這治療是無創無痛的 . 完成治療後亦沒有傷口 . 我們是香港第一引入IELLIOS的機構 , 醫生會根據客人不同情況去為你設計不同的組合 .在外國IELLIOS受到很多荷里活明星, 歌手以至政客的追棒 , Madonna的facialist kate somer -field就常用IELLIOS為她護理肌膚 , 令52歲的她肌膚輪廓均保持於30歲的狀態. IELLIOS的訊號技術,採用心臟起博起原理,活躍無法正常運作的心臟細胞。訊號技術可活化及修復愛損皮膚,透過傳送訊號,激活靜止的細胞。IELLIOS的訊號技術給予細胞指令,引發細胞再次生長,令肌膚重回年輕。

 • 16 oktober 2018 om 23:25
  Permalink

  特別針對皺紋,有效徹底改善淡化,甚至修復深紋,使紋理細緻,造就飽滿、彈性,重拾年輕的緊緻肌膚。

 • 18 oktober 2018 om 06:13
  Permalink

  清除老廢角質、讓肌膚變得更加光滑、幫助淡化細紋外觀。

 • 21 oktober 2018 om 15:52
  Permalink

  Tru Niagen 扭轉衰老定律 – 屈臣氏零售(香港)有限公司A.S.Watsons Retail (HK) Limited Tru Niagen 扭轉衰老定律 – 屈臣氏零售(香港)有限公司A.S.Watsons Retail (HK) Limited

 • 22 oktober 2018 om 08:52
  Permalink

  加強優化面部輪廓,可被身體完全吸引,能自然地修飾面部輪廓 功效可長達24個月以上 JUVEDERM的特點: 效果立即可見 非永久性 非手術性 安全有效 效果自然 JUVEDERM獲歐盟(CE)及美國及藥物管理局(FDA)認證 首先及唯一獲得FDA認證在首次療程後能維持長達一年2-4功效 新世代專員Hylacross科技為產品帶來獨特的物理特質,包括凝聚力、支撐力及柔順度 8點提升 這是一套由全球著名醫學美容醫生Dr. Maurício de Maio,以JUVÉDERM®系列透明質酸產品為基礎而研發的面部優化療程,藉著簡單程序便達致面部優化效果,不需進行手術,減低風險。 此療程會根據病人的個別情況,重點針對面部8個最常因流失膠原蛋白及彈性纖維而凹陷的位置,再依據特定的順序,從顴骨至下巴位置配合JUVÉDERM®系列的透明質酸產品進行療程,從而改善這些位置的豐盈度及滑溜度,全面性優化面部輪廓。

 • 7 november 2018 om 22:47
  Permalink

  Welsh fans are soaking up the sun in the south of France and preparing for the biggest game in their history ahead of Wednesday night’s Euro 2016 semi-final against Portugal. Wales fans descend on Lyon ahead of date with destiny as Portugal and Cristiano Ronaldo lie waiting in Euro 2016 semi-final

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!