PvdA opent deur voor schaliegas

AMSTERDAM –  De PvdA zet onder strenge voorwaarden de deur open voor de winning van schaliegas in Nederland.  

Een installatie die schaliegas omhoog pomptDit meldt partij-woordvoerder Jan Vos. Hij benadrukt dat gas een fors lagere CO2-uitstoot heeft dan steenkool en dat het op korte termijn kan helpen om het energievraagstuk op te lossen.

“Minister Kamp maakte deze terechte kanttekening vorige week ook al in de media. We kunnen hoogstens voor tien jaar extra gas uit de bodem halen waardoor het nooit een duurzame oplossing zal zijn”, aldus Vos. De VVD heeft al eerder aangegeven geen tegenstander van schaliegas te zijn. 

Duurzame energie 

Op Twitter benadrukt het Tweede Kamerlid dat duurzame energie op de lange termijn de oplossing blijft voor de PvdA.

“Als we als land in de toekomst uiteindelijk echt energieonafhankelijk willen worden,  moeten we blijven investeren in duurzame energie uit zon, wind en geothermie.”

Energiebedrijven kunnen niet meteen starten met boren. Vos benadrukt dat afhankelijk is van onderzoek of schaliegas wel in het belang is van Nederland. Het moet wel schoon en veilig blijven, zo benadrukt hij.

Drinkwatervoorraad

Waterleidingsbedrijf Vitens waarschuwde onlangs voor het gebruik van schaliegas en ook brouwerijen, die vooral van water afhankelijk zijn voor de bierproductie, vrezen voor het gebruik van schaliegas.

Bij schaliegas worden chemicaliën gebruikt om het gas uit de rotspartijen te halen. Dit wordt ‘fracking’ genoemd. Topman Lieve Declercq van Vitens waarschuwde dat de drinkwatervoorraad wel eens  voorgoed beschadigd kan worden. 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Karol Karolus

3 gedachten over “PvdA opent deur voor schaliegas

  • 15 oktober 2018 om 00:11
    Permalink

    來自瑞士的Teosyal®透明質酸,是由世界第三大以透明質酸為基礎的TEOXANE藥廠研發。Teosyal ®Redensity II® 是專門為眼部肌膚而設計的透明質酸。屬於半鏈結透明質酸的Redensity II® ,輕微吸濕力可減少水腫。 半鏈結透明質酸的柔軟度較高,於注射之後不會產主粒狀問題。可撫平中度皺紋,主要用於淚溝、額紋、手部填充、木偶紋、豐唇、耳珠、太陽穴、人中、面頰填充、虎紋

  • 16 oktober 2018 om 12:48
    Permalink

    由粉底液製成的粉餅,如粉雪輕盈,質感細膩柔滑,晶瑩亮白。

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!