PvdA opent deur voor schaliegas

AMSTERDAM –  De PvdA zet onder strenge voorwaarden de deur open voor de winning van schaliegas in Nederland.  

Een installatie die schaliegas omhoog pomptDit meldt partij-woordvoerder Jan Vos. Hij benadrukt dat gas een fors lagere CO2-uitstoot heeft dan steenkool en dat het op korte termijn kan helpen om het energievraagstuk op te lossen.

“Minister Kamp maakte deze terechte kanttekening vorige week ook al in de media. We kunnen hoogstens voor tien jaar extra gas uit de bodem halen waardoor het nooit een duurzame oplossing zal zijn”, aldus Vos. De VVD heeft al eerder aangegeven geen tegenstander van schaliegas te zijn. 

Duurzame energie 

Op Twitter benadrukt het Tweede Kamerlid dat duurzame energie op de lange termijn de oplossing blijft voor de PvdA.

“Als we als land in de toekomst uiteindelijk echt energieonafhankelijk willen worden,  moeten we blijven investeren in duurzame energie uit zon, wind en geothermie.”

Energiebedrijven kunnen niet meteen starten met boren. Vos benadrukt dat afhankelijk is van onderzoek of schaliegas wel in het belang is van Nederland. Het moet wel schoon en veilig blijven, zo benadrukt hij.

Drinkwatervoorraad

Waterleidingsbedrijf Vitens waarschuwde onlangs voor het gebruik van schaliegas en ook brouwerijen, die vooral van water afhankelijk zijn voor de bierproductie, vrezen voor het gebruik van schaliegas.

Bij schaliegas worden chemicaliën gebruikt om het gas uit de rotspartijen te halen. Dit wordt ‘fracking’ genoemd. Topman Lieve Declercq van Vitens waarschuwde dat de drinkwatervoorraad wel eens  voorgoed beschadigd kan worden. 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Karol Karolus

7 gedachten over “PvdA opent deur voor schaliegas

 • 15 oktober 2018 om 00:11
  Permalink

  來自瑞士的Teosyal®透明質酸,是由世界第三大以透明質酸為基礎的TEOXANE藥廠研發。Teosyal ®Redensity II® 是專門為眼部肌膚而設計的透明質酸。屬於半鏈結透明質酸的Redensity II® ,輕微吸濕力可減少水腫。 半鏈結透明質酸的柔軟度較高,於注射之後不會產主粒狀問題。可撫平中度皺紋,主要用於淚溝、額紋、手部填充、木偶紋、豐唇、耳珠、太陽穴、人中、面頰填充、虎紋

 • 16 oktober 2018 om 12:48
  Permalink

  由粉底液製成的粉餅,如粉雪輕盈,質感細膩柔滑,晶瑩亮白。

 • 18 oktober 2018 om 06:54
  Permalink

  【復活節去處】帶著愛汪小出走 一起露營遊車河 Marie Claire (HK) Edition 愛旅遊是港人的天性,但要離開家中愛犬幾天又捨不得,所以現在寵物旅遊來愈普遍。趁著復活節連假,不如跟狗狗吹吹海風,一起露營!赤柱廣場向來是個寵物友好的商場,今年再舉行大型狗狗嘉年華,由3月24日起一連1

 • 20 oktober 2018 om 22:07
  Permalink

  雪肌粋 【清潔產品】ホワイト洗顔クリーム的商品介紹 雪肌粋,清潔產品,ホワイト洗顔クリーム,有網友推薦最新171

 • 27 oktober 2018 om 21:45
  Permalink

  Life Fusion 惠合再生醫學 【仙肌系列】仙肌緊緻調理霜的商品介紹 UrCosme (@cosme TAIWAN) 商品資訊 Life Fusion 惠合再生醫學,仙肌系列,仙肌緊緻調理霜

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!