Qurrent organiseert energie Hackathon

Qurrent organiseert op 14 en 15 september een Hackathon voor iedereen die wil én kan meedenken om de energiebranche te verduurzamen. Tijdens het tweedaagse evenement krijgen developers, designers, iedere pionier de kans om mee te denken over hoe de transitie naar duurzame energie gemaakt kan worden. De haalbaarheid van de ideeën wordt direct getoetst met een prototype. De doelstelling is om innovatiekrachten te bundelen om hiermee de transitie naar groene energie te versnellen.

Tijdens de Hackathon hoeft er niet alleen hard gewerkt te worden. 2 sprekers komen de deelnemers aanmoedigen en inspireren. Wilco van Rooijen kent als avonturier vele hoogte- en dieptepunten. Zo beklom hij de Mount Everest en de K2 maar verloor hij ook vrienden en collega’s tijdens expedities. Hij spreekt over innovatie en duurzaamheid en beantwoordt onder andere de vraag waarom innovaties zo belangrijk zijn. Uit eigen ervaring spreekt hij over elektrische auto’s, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. Zijn inspiratie is de natuur.

Lodewijk Hoekstra, bekend van het tv-programma Eigen Huis & Tuin, heeft NL Greenlabel opgericht. Dit platform heeft als doel een duurzame leefomgeving te creëren in de ruimste zin van het woord. Het gebruik van duurzame producten en materialen staat hierbij centraal.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!