RAI: meerderheid automobilisten ziet geen alternatief voor auto

Een meerderheid van de Nederlandse automobilisten (51 procent) ziet op dit moment geen alternatief voor de auto. Van alle reizigers samen, inclusief automobilisten, ligt dit percentage op 42 procent.

Dit blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond (Peil.nl) in opdracht van RAI Vereniging. Volgens RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck heeft een volgend kabinet een belangrijke taak om de reiziger dit alternatief wel te bieden door de overstap tussen vervoermiddelen aantrekkelijker te maken met investeringen in slimme technologieën, infra en (fiscale) prikkels.

‘De reiziger moet centraal staan in ons mobiliteitsbeleid en de mogelijkheid hebben om verschillende vervoersmiddelen zoals een auto, motor, het OV en de fiets of scooter slim te combineren voor een optimale en comfortabele reis,’ aldus Steven van Eijck. ‘Bijna de helft van alle reizigers heeft echter geen alternatief en bij automobilisten is dit meer dan de helft. Dit is belangrijke input voor de 4 politieke partijen die nu keuzes moeten maken hoe onze mobiliteitsproblemen worden aangepakt.’ Volgens van Eijck heeft de reiziger baat bij investeringen in slimme mobiliteit om de infrastructuur beter te benutten en vervoermiddelen te combineren.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!