Realisatie getijdencentrale Indonesië toegekend aan joint venture Strukton

Tidal Bridge, een joint venture van Strukton International en DEC, heeft het Palmerah Tidal Bridge project in Indonesië toegekend gekregen. Het project heeft de National Strategic Project Status, wat het nationale belang benadrukt.

Het project omvat de bouw van een drijvende brug met daaraan verbonden ‘s werelds grootste getijdenenergiecentrale. De eerste fase van het project, dat in 2 jaar uitgerold wordt, heeft een contractwaarde van 200 miljoen dollar.

Het project bestaat uit de bouw van de 800 meter lange drijvende brug over de Larantuka Strait in  Oost Flores met een getijdenenergiecentrale. Deze heeft een geïnstalleerde capaciteit van 18 megawattpiek tot 23 megawattpiek. Hiermee worden meer dan 100.000 mensen in de regio voorzien van stroom.

Na het realiseren van deze eerste fase zal de centrale uitgebreid worden tot een geïnstalleerde capaciteit van 90 megawattpiek tot 115 megawattpiek. Hiermee zullen uiteindelijk meer dan een half miljoen mensen bereikt worden. De totale duur van het project is 4 jaar en het heeft een totale contractwaarde van meer dan 550 miljoen dollar.

De brug en de getijdenenergiecentrale dragen bij aan de ontwikkeling van het oostelijke deel van Indonesië door de verbinding van de eilanden. Daarnaast heeft het een directe impact op de visserij en landbouw in de regio, stimuleert het toerisme en verbetert het de toegang tot educatie en gezondheidszorg op de lange termijn. De geplande locatie, de Larantuka Strait, is door de waterstroming geschikt voor het genereren van getijdenenergie. Het biedt de inwoners daarbij de mogelijkheid om op meerdere manieren van de brug te profiteren. De eerste fase – het ontwerp en de bouw – zal eind 2019 afgerond zijn.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!