Remeha lanceert intelligente warmtepomp voor utiliteitsmarkt

Remeha lanceert een nieuwe range EH-P-warmtepompen voor de utiliteit die met buitenlucht als bron het gebouw niet alleen kunnen verwarmen maar ook koelen. De nieuwe warmtepompen komen in aanmerking voor de subsidieregelingen STEP (woningcorporaties) en ISDE (overheden, particulieren en bedrijven).

De warmtepompen beschikken over een eenvoudige bediening. Gebruikers kunnen per dag of per week, maar ook buitentemperatuurafhankelijk een verwarmings- of koelingsprogramma instellen, zodat de warmtepomp automatisch de gewenste temperatuur realiseert. Het geluidsniveau van de E-HP is laag, mede doordat de compressor in een aparte geluidskast zit. De verdamper van de buitenunit is gecoat, dit zorgt voor een lange levensduur. De EC-ventilator heeft een laag energieverbruik.

Alle E-HP toestellen zijn standaard voorzien van een intelligent besturingssysteem en zijn bovendien ‘smart grid ready’. Ook bevatten de toestellen als accessoire een interface naar Modbus of internet, waarmee cloud-to-cloud monitoring mogelijk is. Door de ingebouwde intelligentie kunnen deze Remeha-warmtepompen met energieleveranciers communiceren om optimaal de wisselende tarieven van gas en stroom te benutten. Wanneer de eindgebruiker ook gebruikmaakt van zonnestroom, kan de warmtepomp ook deze energiebron meenemen bij de keuze voor de meest optimale bron om de temperatuur in het gebouw te regelen. De nieuwe E-HP warmtepompen zijn vanaf februari 2018 op de markt.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!