Remeha neemt warmtepompbedrijf Techneco over

Remeha heeft alle aandelen overgenomen van Techneco, een Nederlandse specialist in warmtepompen. Door de overname versterken beide partijen zich op de warmtepompmarkt om zo een marktleidende positie op te bouwen.

Techneco blijft voorlopig als zelfstandige dochteronderneming van Remeha actief in de markt.

Remeha verwarmt al meer dan 2 miljoen huizen in Nederland en is marktleider in de utiliteitssector en wil verder groeien in warmtepompen. Voor Techneco betekent de overname door Remeha vooral meer slagkracht om de ontwikkeling van zijn marktpositie en producten te versnellen.

Techneco is 23 jaar geleden opgericht en is specialist op het gebied van warmtepompen in Nederland. Het bedrijf is onder meer bekend van de Elga, een slimme modulerende hybride warmtepomp die samenwerkt met ieder cv-toestel.

‘De komende jaren zullen we het gebruik van fossiele brandstoffen steeds verder terugdringen’, zegt Arthur van Schayk, algemeen directeur van Remeha. ‘Voor die verduurzamingsroute ontwikkelen wij passende oplossingen en daarvoor hebben we een uitgebreid productportfolio nodig. Met de producten en de kennis van Techneco voegen we een innovatief en zeer compleet pakket toe aan de duurzaamheidsconcepten van Remeha.’

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!