Rijkste landen lopen fors achter met Co2-doelstelling

AMSTERDAM – De G20, de 20 rijkste landen op de wereld, zijn te langzaam in het halen van de Co2-doelstelling om klimaatverandering tegen te gaan.

Steenkoolcentrale in Gelderland
©: Wikipedia Commons/ digicla

Dit schrijven onderzoekers van PwC in en rapport.

Volgens de onderzoekers wordt het gat tussen wat moet gedaan worden om de Co2-uitstoot te verminderen en wat er ook daadwerkelijk gebeurt steeds groter.

G20-landen moet elk jaarlijks 6,2 procent van hun energiegerelateerde Co2-uitstoot verminderen om de doelstelling te halen. In de praktijk blijkt dat een afname van 1,2 procent wordt gehaald.

Temperatuurstijging

Als landen niet snel fors minder Co2 gaan uitstoten ligt een temperatuurstijging van 4 graden in het verschiet.

Opvallend genoeg blijkt Australië nog de beste prestatie te leveren in 2013. Het land stootte vorig jaar 7,2 procent minder Co2 uit. Onder de huidige premier wordt juist anti-klimaatbeleid gevoerd. Onlangs werd het emissierechtensysteem afgeschaft en naar verluidt moet de doelstelling voor groene energie er ook aan geloven.

E7-landen

Verder wisten het Verenigd Koninkrijk, Italië en China ook de Co2-uitstoot te verminderen. De slechtst presterende landen  zijn de Verenigde Staten, Frankrijk, India, Duitsland en Brazilië. Hier nam de Co2-uitstoot toe.

Voor het eerst wisten de landen van de E7, China, Brazilië, India, Mexico, Rusland, Indonesië en Turkije, de Co2-uitsoot meer terug te brengen dan G7-landen, namelijk 1,7 procent tegen 0,2 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!