Rotterdam voorbeeld voor goede aanpak klimaatverandering

AMSTERDAM – De Europese Commissie noemt de aanpak van Rotterdam met klimaatverandering een voorbeeld voor andere grote steden.

De erasumbrug in RotterdamDoor die voorbeeldfunctie en de kennis die Rotterdam heeft vergaard gaat de stad samenwerken met andere steden in Europa om die ook aan te passen aan klimaatverandering.

In de havenstad worden bijvoorbeeld veel daken uitgerust met een groen dak, een laag van mos en andere planten. Die zorgen ervoor dat er stofdeeltjes uit de lucht wordt gehaald waardoor deze gezonder is en het werkt isolerend.

Hele wijken op het water

Verder heeft de stad plannen om hele wijken op het water te bouwen. Een gebouw in de Rijnhaven is hiervoor het voorbeeld.

Rotterdam gaat onder andere in Barcelona kennis delen. Andere landen die worden aangedaan zijn Portugal en Kroatie. De Italiaanse stad Ancona gaat Rotterdam helpen met het project.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Miek Schenk

6 gedachten over “Rotterdam voorbeeld voor goede aanpak klimaatverandering

 • 16 oktober 2018 om 00:54
  Permalink

  住宅樓宇按揭計劃. … 住宅樓宇按揭計劃. 多種住宅按揭計劃供選擇以配合不同物業種類. 預約申請 · 預約申請 · 個人理財 > 按揭服務 >. 住宅樓宇按揭計劃.

 • 19 oktober 2018 om 07:56
  Permalink

  REd List 2015: 鍾麗淇 美麗是內至外 Profile:前電視藝員,現於Pure Yoga 任職瑜珈導師有說當上媽媽後,是踏入人生另一階段,無論心境上或是價值觀都會有所變化。再度成為媽媽的鍾麗淇,依舊是一如以往的鐘麗淇,但心境上卻有了極端的情感,經常遊走於辛苦與開心之間,當遇上辛苦時候時刻之際,都會出現窩心開心的事去平衡,更提升了她的耐性。媽媽這個崗位從來都不易當,而鐘麗淇覺得自己的媽媽是 All time beauty icon。「相信每個人都會覺得自己媽媽是最漂亮,而我媽媽是我心目中的 All time beauty icon,她不會花很多

 • 7 november 2018 om 08:18
  Permalink

  Harry Redknapp believes Spurs star Gareth Bale will stay at White Hart Lane this summer. The former Tottenham manager feels that it will be at least another year before Bale heads abroad. Bale to stay! Old boss Redknapp insists Spurs star is going nowhere this summer

 • 25 november 2018 om 06:08
  Permalink

  Richard Scudamore is unlikely to have an MUTV subscription at home. It is probably just as well after United and Portsmouth’s dour clash in a half-empty stadium in Nigeria. Unfriendly fire as 39th game plan is hit by a riot in Nigeria during United-Pompey clash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!