Ruim half miljoen euro voor duurzame energie op Zuid-Hollandse bedrijventerreinen

De provincie Zuid-Holland stelt 600.000 euro beschikbaar voor het verbeteren van bedrijventerreinen in de regio, onder andere door middel van gebruik van duurzame energie.

Ondernemers of gemeenten kunnen een beroep doen op het bedrag om onderzoek te doen naar kansen voor het terrein, bijvoorbeeld op het gebied van duurzame energie, veiligheid of infrastructuur.

Het bedrag komt beschikbaar via de subsidieregeling ‘Planvorming bedrijventerreinen Zuid-Holland 2017’, die de provincie maandag 28 augustus 2017 openstelt. Ondernemers en gemeenten kunnen – in een samenwerkingsverband – subsidie aanvragen voor onderzoek naar bijvoorbeeld de aanleg van glasvezel, camerabeveiliging, verlichting en de opwekking van duurzame energie. Ook kunnen ze een voorstel indienen voor het opzetten van een samenwerkingsverband; een eerste stap richting het verbeteren of op peil houden van de kwaliteit van een bedrijventerrein.

Via de subsidieregeling is maximaal 35.000 euro per project beschikbaar (red. 50 procent van de totaalkosten die zij zullen maken), in totaal tot eind 2017 maximaal 600.000 euro. Daarbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!