‘Samenwerking nodig om inzameldoelstelling e-waste te bereiken’

Het WEEE Forum roept op tot samenwerking tussen alle partijen om de ambitieuze inzameldoelstelling voor afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) te bereiken.

In 2019 moet 65 procent van het gewicht dat aan apparaten en lampen op de markt wordt gebracht, worden ingezameld voor recycling.

Veel Europese landen hebben deze doelstelling nog niet in zicht. Alleen door intensieve samenwerking tussen producenten, recyclers, winkels, consumenten en de overheden komt deze doelstelling binnen bereik. Het WEEE Forum deed deze oproep tijdens het congres om haar 15-jarig bestaan te vieren. Wecycle, de stichting die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste organiseert, is aangesloten bij het WEEE Forum.

In het Europese WEEE Forum werken 31 uitvoeringsorganisaties samen om kennis uit te wisselen, standaarden te ontwikkelen en met elkaar een bijdrage te leveren aan de circulaire economie. Zij voeren voor vele duizenden producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen de wettelijke producentenverantwoordelijkheid uit waar het gaat om de inzameling en recycling van e-waste. Inmiddels staan de leden van het forum voor een gezamenlijke inzameling van meer dan 17 miljard kilo e-waste. Wecycle is één van de oprichters van het WEEE Forum.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!