Saoedische prins: ‘Saoedi-Arabië wordt 100 procent groen’

AMSTERDAM – Saoedi-Arabië wil een transitie maken van de grootste olieproducenten ter wereld naar een land dat 100 procent van de energie uit schone bronnen haalt.

Een moskee in Saoedi-ArabiëDit vertelt de Saoedische prins Turki Al Faisal Al Saud tegenover The Guardian. Het land zou al verregaande plannen hebben om dit uit te voeren.

“Olie is voor ons onder de grond meer waard dan als brandstof”, zo verklaarde hij bij een economisch symposium in Brazilië. “Het zou erg goed voor de wereld zijn als we op het punt aankomen dat we fossiele brandstoffen kunnen vervangen en olie gebruiken om andere producten te maken.”

Olie is goedkoop

Tweederde van de energievoorziening in Saoedi-Arabië komt uit olie. Het overige deel wordt verzorgd door gas. Prins Turki benadrukt dat de olie goedkoop is in het Arabische land, maar dat er ook een enorm potentieel is voor zonne-energie.

Wanneer het zover is kon de prins niet zeggen, maar hij hoop dat de transitie nog binnen zijn leven wordt voltooid. De prins is nu 67. Hij zegt zelf ook realistisch te zijn en denkt dat mensen nog erg lag afhankelijk gaan zijn van olie.

Gerelateerde artikelen

9 gedachten over “Saoedische prins: ‘Saoedi-Arabië wordt 100 procent groen’

 • 22 oktober 2018 om 02:06
  Permalink

  激光無創熱作用模式精準作用於陰道粘膜層、肌層,使陰道組織發生新生改變,修復由於順產而引起的損傷,解決一系列產後女性生殖系統常見問題。私密緊緻作用原理:刺激陰道粘膜固有層、粘膜肌層,使其膠原纖維、彈性纖維大量增生重塑;彈性纖維網修復,陰道收緊 SUI作用原理:恢復盆底正常解剖位置 陰道彈性纖維網得以修復,恢復到正常解剖位置避免了擠壓,牽拉尿道,使尿道角度恢復正常 盆底血供豐富,間接的使尿道括約肌得以修復進而停止漏尿或症狀減輕 私密敏感、潤滑作用原理:CO2微脈管作用,使血管重建、促進血液循環 血管活性腸肽(VIP)和神經肽Y(NPY) 表達增加,敏感度增加 血流量增加,陰道上皮細胞功能增加、陰道粘膜自分泌功能增強,潤滑度增加

 • 8 november 2018 om 12:40
  Permalink

  Harris was sent to the stands late on at Priestfield as tempers boiled over following Mahlon Romeo’s late challenge on Brennan Dickenson, which earned the Lions defender a red card. Millwall boss Neil Harris charged with misconduct after being sent to stands during Gillingham clash 

 • 21 september 2019 om 22:18
  Permalink

  axexkouc, you can easily configure your email account with MS Outlook.I LOve your Blog!

 • 22 september 2019 om 14:37
  Permalink

  asexhcguajc,I can now make this dish easily.Thanks to your help here.

 • 25 september 2019 om 22:33
  Permalink

  qwilobc, you can easily configure your email account with MS Outlook.I LOve your Blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!