SER ontkent verlaging doelstelling duurzame energie

AMSTERDAM – De Sociaal Economische Raad (SER) ontkent stellig dat er al overeenstemming is om de doelstelling voor groene energie te verlagen.

Een skyline van de overheidsgebouwen in Den HaagZo reageert de SER op een bericht van het Algemeen Dagblad van dinsdag.

De krant berichtte op basis van anonieme bronnen dat de regeringsdoelstelling van 16 procent afgezwakt werd naar 14 procent. In ruil daarvoor zouden milieuorganisaties de belofte krijgen dat er minder biomassa zou worden gebruikt.

Zie ook: Energieakkoord verlaagt doelstelling duurzame energie naar 14 procent’

Conceptakkoord

“Bij de besprekingen die de SER faciliteert, staan de kabinetsdoelstellingen, waaronder de 16%-doelstellingen, overeind. Ook is van een conceptakkoord nog geen sprake”, zo reageert de raad in een persbericht.

Ook PvdA-Tweede Kamerlid Jan Vos benadrukt dat er niet is getornd aan de doelstelling van 16 procent. VVD liet eerder weten niet altijd te willen vasthouden aan het streven.

Over de onderhandelingen zegt de SER: “Het gesprek over de volle breedte van onderwerpen en maatregelen is nog in volle gang aan ieder van de vier tafels. De komende maanden moeten de discussies tot een afronding komen, zodat het Energieakkoord voor duurzame groei in juni gereed is.”

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Haags Uitburo

6 gedachten over “SER ontkent verlaging doelstelling duurzame energie

 • 18 oktober 2018 om 01:33
  Permalink

  【底妝】好用才推!!秋冬必備高CP值MAYBELLINE媚比琳純淨礦物水凝BB氣墊粉餅!! @ 潮流、美妝、消費 創造個人化風格的女性社群 PIXstyleMe 【底妝】好用才推!!秋冬必備高CP值MAYBELLINE媚比琳純淨礦物水凝BB氣墊粉餅!!

 • 18 oktober 2018 om 18:27
  Permalink

  CLINIQUE 倩碧線上購物官網。瀏覽Clinique倩碧官方網站,了解更多線上購物、護膚、彩粧、香氛及禮品詳情。通過過敏性測試,百分百不含香料。

 • 27 oktober 2018 om 19:44
  Permalink

  擁有超模美臀不是夢!6招練出蜜桃臀 Marie Claire (HK) Edition 這個世界有兩類男生:一種是喜歡胸部的,而另一種是喜歡臀部的。臀部是女生與生俱來最誘人、最性感的身體部位之一,特別是那種像蜜桃外形一樣的臀部,總令男生欲罷不能。 A post

 • 10 november 2018 om 00:50
  Permalink

  England take part in their final match before jetting off to the World Cup as they take on fellow Russia 2018 qualifiers Costa Rica at Elland Road. Follow all the action as it happens. England 2-0 Costa Rica, RESULT: Marcus Rashford and Danny Welbeck strike as Three Lions stroll to victory – as it happened from Elland Road

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!