SER ontkent verlaging doelstelling duurzame energie

AMSTERDAM – De Sociaal Economische Raad (SER) ontkent stellig dat er al overeenstemming is om de doelstelling voor groene energie te verlagen.

Een skyline van de overheidsgebouwen in Den HaagZo reageert de SER op een bericht van het Algemeen Dagblad van dinsdag.

De krant berichtte op basis van anonieme bronnen dat de regeringsdoelstelling van 16 procent afgezwakt werd naar 14 procent. In ruil daarvoor zouden milieuorganisaties de belofte krijgen dat er minder biomassa zou worden gebruikt.

Zie ook: Energieakkoord verlaagt doelstelling duurzame energie naar 14 procent’

Conceptakkoord

“Bij de besprekingen die de SER faciliteert, staan de kabinetsdoelstellingen, waaronder de 16%-doelstellingen, overeind. Ook is van een conceptakkoord nog geen sprake”, zo reageert de raad in een persbericht.

Ook PvdA-Tweede Kamerlid Jan Vos benadrukt dat er niet is getornd aan de doelstelling van 16 procent. VVD liet eerder weten niet altijd te willen vasthouden aan het streven.

Over de onderhandelingen zegt de SER: “Het gesprek over de volle breedte van onderwerpen en maatregelen is nog in volle gang aan ieder van de vier tafels. De komende maanden moeten de discussies tot een afronding komen, zodat het Energieakkoord voor duurzame groei in juni gereed is.”

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Haags Uitburo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!