SOLIDpower sluit BlueGEN-distributiecontract met Elugie

SOLID-power heeft een contract met een waarde van minimaal 10 miljoen euro gesloten met de Belgische partner Elugie. Het betreft de levering van ten minste 550 BlueGENs, de brandstofcel-stroomgeneratoren van SOLIDpower.

‘Zowel eigenaren van grotere privéwoningen als kleinzakelijke klanten zoeken in toenemende mate naar een oplossing, die rendabel en milieuvriendelijk de stroom in huis kan opwekken, en vinden met de BlueGEN een goed alternatief voor de kritische discussie rond kernenergie in België’, zegt Bjorn van Haver.  De oprichter en directeur van het in duurzame energieconcepten gespecialiseerde Elugie nabij Antwerpen, ziet daarmee  zijn ruim 10-jarige ondernemerservaring in stationaire stroomopwekking bevestigd in deze positieve trend.

België heeft in 2003, toen nog tamelijk visionair, de kern-uitstap reeds aangekondigd. In 2012 werd deze intentie van de toenmalige regering nogmaals bevestigd. Dit leidde er met name toe, dat de stroomopwekking met Warmte-Kracht-Koppeling-installaties (WKK) op basis van biogas en aardgas, inmiddels met een aandeel van 20 procent, de op 2 na grootste bron van het land is – met stijgende trend. Elugie ziet met name daar, vanaf een stroombehoefte van meer dan 10.000 kilowattuur, met de BlueGEN een groeipotentie.

Hoezeer men op de hoog-efficiënte innovatietechnologie ‘made in Germany’ inzet, maakt de verkoopdoelstelling duidelijk die met deze eind maart getekende koopovereenkomst bezegeld is;  Elugie verwacht tot eind 2018 circa 1200 BlueGEN-aggregaten te kunnen vermarkten, hetgeen een totaalomzet voor SOLIDpower van meer dan 20 miljoen euro vertegenwoordigt.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!