Start bouw duurzaam distributiecentrum Noord-Nederland FrieslandCampina

Op industrieterrein Meppel Noord II in Meppel is officieel een begin gemaakt met de bouwwerkzaamheden van het nieuwe distributiecentrum voor zuivelonderneming FrieslandCampina in Meppel.

De handeling werd verricht door burgemeester Korteland van de gemeente Meppel, algemeen directeur van District54 Vastgoed Marcel van Berlo en corporate director Real Estate Gerard Menting van FrieslandCampina.

Op het industrieterrein Meppel Noord II in Meppel verrijst de komende maanden een nieuw duurzaam distributiecentrum van 31.000 vierkante meter. Het distributiecentrum wordt gebruikt voor opslag en overslag van zuivelproducten van FrieslandCampina bestemd voor de exportmarkten. Het gaat ruimte bieden aan 45.000 palletplaatsen. Het distributiecentrum biedt aan circa 35 medewerkers werkgelegenheid en voldoet aan de laatste eisen op het gebied van voedselveiligheid en brandveiligheid.

FrieslandCampina gaat in het distributiecentrum de opslag en overslag van zuivelproducten van zijn productielocaties in Beilen en Meppel verzorgen, activiteiten die nu nog verspreid plaatsvinden over 4 magazijnen in Hoogeveen, Heerenveen, Meppel en Veendam. Tot de nieuwbouw in Meppel is besloten na een periode van intensief overleg tussen FrieslandCampina, de gemeente Meppel en District54 Vastgoed. FrieslandCampina gaat de nieuwbouw na realisatie huren.

Naast een jaarlijkse efficiencybesparing wordt een forse reductie van 1,5 miljoen transportkilometers gerealiseerd, hetgeen neerkomt op een reductie van CO2-uitstoot van 648.000 kilogram. De nieuwbouw wordt BREEAM ‘very good’ gecertificeerd, hetgeen betekent dat de bouw op een duurzame manier en met duurzame materialen plaatsvindt. BREEAM-certificering is wereldwijd het belangrijkste en meest toegepaste duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!