Stimuleringsmaatregel groene energie SDE+ overschreven

AMSTERDAM – Er is in de laatste update van de SDE+-regeling voor de stimulering van groene energie in Nederland meer subsidie aangevraagd dan er beschikbaar is.

Zonnecel, Zonne-energie,
©: Yale University

Dit blijkt uit een update van RVO.nl van 4 november.

In totaal is er voor 5,1 miljard euro aan subsidie aangevraagd, maar er is maar 3,5 miljard euro beschikbaar.

Er werd vooral veel subsidie aangevraagd voor zonneprojecten. In totaal zijn hier 3.291 aanvragen voor binnengekomen voor een subsidiebedrag van 1,8 miljard euro.

Weinig aanvragen gehonoreerd

Voor windprojecten kwamen 69 aanvragen binnen voor een subsidiebedrag van 416 miljoen euro. Voor projecten in hernieuwbare warmte en wkk zijn er voor 139 projecten subsidie aangevraagd met een totaal subsidiebedrag van 1,4 miljard euro. Voor groengas is 1,4 miljard euro aangevraagd voor 48 projecten.

Doordat veel projecten pas in een later stadium zijn aangevraagd, zijn er ook nog weinig aanvragen gehonoreerd. Het gaat 254 projecten in zonne-energie en 14 projecten met windmolens. Een bedrag van respectievelijk 36 en 156 miljoen euro.

37 projecten in hernieuwbare warmte en wkk hebben al 410 miljoen euro aan subsidie toegekend gekregen. Voor 4 projecten met groengas is 67 miljoen euro gereserveerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!