Straat in Uden en kerk in Wageningen meest energiezuinig van Nederland

De straat Germenzeel in Uden en de Virtuele Diaconale Straat, afkomstig uit de Protestantse Gemeente te Wageningen, zijn de winnaars van de 9e editie van het HIER Klimaatstraatfeest en winnen allebei 5.000 euro feestbudget.

Het Klimaatstraatfeest is een Nederlandse energiebesparingswedstrijd. Ieder stookseizoen, van 10 oktober tot en met 31 maart, komen honderden buren, vriendengroepen en collega’s samen in actie om energie te besparen. Om deelnemers te helpen met energiebesparing, werkte het Klimaatstraatfeest deze editie samen met Buurkracht. In totaal deden er 309 straten en groepen uit heel Nederland mee, waaronder ook Buurkrachtbuurten.

Er zijn twee competities naast elkaar; de stratencompetitie en de groepencompetitie.

De landelijke top 3 straten en prijzen:  1. Germenzeel, Uden (5.000 euro + 1.000 euro); 2. Johan de Meesterstraat, Utrecht (2.000 euro) en 3. Dolderstraat, Wageningen (1.000 euro).

Omdat Germenzeel ook een Buurkrachtbuurt is, vallen zij dubbel in de prijzen. Van Buurkracht ontvingen zij nog eens 1.000 euro, voor een goed doel in de buurt.

De landelijke top 3 groepen en prijzen: 1. Virtuele Diaconale Straat, Wageningen (5.000 euro); 2. Schrijverskwartier, Oss (2.000 euro + 1.000 euro) en 3. Nobelhorst, Almere (1.000 euro).

Omdat Schrijverskwartier hierbij de hoogst scorende Buurkrachtbuurt is, vallen ook zij dubbel in de prijzen. Van Buurkracht ontvingen zij tevens 1.000 euro voor een goed doel in de buurt.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!