Subsidie energiebesparing eigen huis binnen nu en enkele weken op

Naar verwachting is de subsidie op energiebesparing voor eigenaar-bewoners binnen nu en enkele weken op, dit meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Men kan nog wel een aanvraag indienen.

RVO.nl laat meer aanvragen toe dan er aan subsidiebudget kan worden verstrekt. Ze houden er namelijk rekening mee dat er bij de behandeling ook nog subsidieaanvragen zullen afvallen. RVO.nl sluit de regeling voor aanvragen, wanneer het aanvraagvolume is bereikt.

Wanneer een aanvraag niet volledig of correct is, krijgt de aanvrager hierover bericht. Dient een aanvrager deze aanvraag vernieuwd en compleet in, dan komt deze achteraan in de behandeling te liggen. Deze aanvragen lopen de kans dat het subsidiebudget is uitgeput.

De wettelijke termijn bedraagt 13 weken om een besluit te nemen over een ingediende aanvraag. RVO.nl heeft extra capaciteit ingezet om de aanvragen te verwerken en hoopt zo aanvragers snel duidelijkheid te verschaffen.

Wie al een aanvraag heeft ingediend, kan zelf bepalen of hij de maatregelen al uitvoert of eerst wacht op de beschikking van de subsidie.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!