Thuisvester maakt in 3 jaar 2.000 huurwoningen energiezuinig

Thuisvester gaat voor eind 2020 circa 2.000 woningen in combinatie met benodigde onderhoudswerkzaamheden verduurzamen. Thuisvester heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend met Bouwbedrijf Pennings, De Kok Bouwgroep en Zwaluwe Bouw- en Aannemingsbedrijf.

De 2.000 woningen worden energetisch verbeterd door onder meer spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++glas en zuinigere installaties aan te brengen. Tegelijkertijd worden onderhoudsmaatregelen uitgevoerd zoals onder andere buitenschilderwerk, kozijnvervanging, goten- en hemelwaterafvoervervanging. De totale kosten van deze maatregelen zijn totaal ongeveer 80 miljoen euro.

Deze programma-aanpak is voor Thuisvester een nieuwe manier van opdracht verstrekken. Het proces is efficiënter omdat er een totaalcontract is voor 2.000 woningen waarmee de voorbereidingstijd van 1,5 jaar kan worden teruggebracht naar 20 weken. De 3 aannemers moeten er samen voor zorgen dat alle woningen zijn opgenomen voor eind 2018 en de werkzaamheden voor eind 2020 uitgevoerd zijn. Met deze versnelling voldoet Thuisvester aan haar doelstelling om eind 2021 voor haar woningen een gemiddeld energielabel B te behalen.

Stichting Thuisvester beheert 13.500 sociale huurwoningen in de gemeenten Geertruidenberg, Oosterhout, Rucphen en Zundert.

 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!