‘Vaak onnodig grote dozen voor online bestelde pakketjes’

UTRECHT – Vaak worden online bestelde producten in onnodig grote dozen met extra vulmateriaal verstuurd. Dit is een frustratie binnen de verpakkingsbranche waar duurzaamheid een steeds grotere rol gaat spelen.

Het gaat om een probleem wat makkelijk opgelost kan worden vindt een groot percentage binnen de branche, zo meldt evenementenorganisator Easyfairs na een peiling onder  bezoekers van een beurs voor verpakkingsprofessionals.

De grootste verandering in de afgelopen 5 jaar is volgens veel van de ondervraagden het gebruik van milieuvriendelijke verpakkingen en duurzamer omgaan met het gehele verpakkingsproces. De grote groei in online verkopen doet hierbij stof opwaaien. 

Zo kan het eigenlijk niet meer dat een potlood wordt verstuurd in een doos van 40cmx40cmx40cm. Volgens 37 procent van de ondervraagden zou dit makkelijk opgelost kunnen worden.

Het grootste aspect blijft, ook hierin, de verduurzaming. Van cradle to grave zou dit enorm bijdragen aan de CO2 uitstoot van een te verzenden pakket.

Foto: By MobiusDaXter – Own work, CC BY-SA 3.0, 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!