Vattenfall breidt activiteiten in Verenigd Koninkrijk uit met netwerkbedrijf

Vattenfall heeft een nieuwe businessunit in het leven geroepen om eigenaar te worden van elektriciteitsnetten in Groot-Brittannië en deze te exploiteren: Vattenfall Networks. Vattenfall is in het Verenigd Koninkrijk momenteel een van de grootste producenten van windenergie. Volgend jaar zal Vattenfall meer dan 1 gigawatt Britse windenergie exploiteren en zal haar eerste opslagfaciliteit met accu’s, op dezelfde locatie als haar grootste onshorewindpark Pen y Cymoedd, frequentieresponsdiensten leveren aan het nationale net.

Naar verwachting starten de activiteiten in 2018, waarmee de investeringen van Vattenfall in de Britse elektriciteitsmarkt verder worden uitgebreid. De exploitatievergunning van Vattenfall Networks is onlangs verleend door Ofgem, de Britse toezichthouder voor energie, en is voor Vattenfall de eerste stap op weg naar een netwerkbedrijf voor slimme, onafhankelijke elektriciteitsdistributie in Groot-Brittannië.

Vattenfall Networks Limited streeft naar organische groei als een Independent Distribution Network Operator (IDNO). De nieuwe eenheid zal in nieuwe woon-, winkel- en industriële gebieden nieuwe aansluitingen aan het bestaande net tot stand brengen en exploiteren.

Vattenfall Networks Limited staat los van, en is onafhankelijk van de bestaande verkoop- en productieactiviteiten van Vattenfall in het Verenigd Koninkrijk.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!