Verkoop van snowboards daalt door klimaatverandering

UTRECHT – Het is al langer bekend dat klimaatverandering op veel manieren invloed zal hebben of zelfs al heeft op het alledaagse leven. Nu claimen verkopers van snowboards in de VS ook de gevolgen te merken want: minder sneeuw, minder snowboards.

Snowboards worden sowieso al langer minder populair, sinds het hoogtepunt in het vorige decennium. Sinds 2007 is de verkoop in de Verenigde Staten gedaald van bijna 330 miljoen dollar naar iets meer dan 250 miljoen dollar, zo schrijft Quartz.

Vooral in Californië, waar de grootste groep snowboarders leefde, is het effect te merken. De Amerikaanse staat heeft al een aantal jaar te maken met droogtes. 2015 was dan wel een extreem jaar voor het klimaat in Californië. Door het El Niño-effect wordt het klimaat nog een keer extra verwarmd.

Als er geen sneeuw is, is het voor jongeren in Californië niet moeilijk om iets anders te gaan doen en dus haakt men af. “We zijn de kanarie in de steenkoolmijn wanneer het gaat om klimaatverandering”, zegt Kelly Davis, lobbyist oor de Snowsports Industries America.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!