Vernieuwd TU/e hoofdgebouw Atlas wint BREEAM-Award

Atlas, het nieuwe hoofdgebouw van de TU/e, heeft in Londen de BREEAM-award voor meest duurzame onderwijsgebouw in de wacht gesleept. Directeur Veronique Marks van de Dienst Huisvesting nam de prijs namens de universiteit in ontvangst.

De BREEAM-awards, die ook wel de Oscars van duurzame gebouwen worden genoemd, staan wereldwijd hoog aangeschreven. BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) is de internationale standaard om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te meten. De methode is wereldwijd al toegepast op ruim 500.000 gebouwen in 78 verschillende landen. Het ontwerp voor de renovatie van Atlas scoorde in september 2016 de wereldwijd hoogste BREEAM-score ooit (93,86 punten, ‘Outstanding’) in de categorie onderwijsgebouw. Het gebouw kwam daarmee ook in de top 3 van duurzaamste gebouwen in Nederland.

Een deskundige jury beoordeelde alle inzendingen aan de hand van casestudies. Daarbij werd gelet op de BREEAM-score, de toegepaste innovaties en de mogelijkheden voor opschaling. Bij de awardsuitreiking in Londen kwam Atlas als winnaar uit de bus.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!