Waterbus en Arriva starten proef met deelfietsen in Dordrecht

De Waterbus krijgt er een extra dienst bij: in Dordrecht starten Waterbus en Arriva met een proef met deelfietsen. Daarmee wordt het gebruik van de waterbus mogelijk nog aantrekkelijker. In samenwerking met de gemeente Dordrecht en de provincie Zuid-Holland gaan Waterbus en Arriva vanaf het najaar van 2017 de toegevoegde waarde onderzoeken van deelfietsen als aanvulling op het openbaar vervoer in Dordrecht. Ze doen dit samen met het bedrijf Nextbike. De proef begint met 50 deelfietsen op 5 verschillende locaties in Dordrecht en loopt tot december 2018.

Het huren van een deelfiets kan onder andere via een app, die gratis gedownload kan worden. Gebruikers betalen een vaste prijs per jaar, en kunnen tot 30 minuten per rit gratis gebruik maken van een fiets. Bij langer gebruik geldt een oplopend tarief per 30 minuten. Ook is het mogelijk om zonder abonnement gebruik te maken van het Arriva Nextbike fietsdeelsysteem.

Waterbus is het grootste openbaarvervoernetwerk over water in Nederland en wordt gefinancierd door de provincie Zuid-Holland. De schepen zorgen 365 dagen per jaar voor een reis in de Drechtsteden en naar Rotterdam.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!