Wereldwijde ontwerpwedstrijd IKEA voor impact klimaatverandering

Hoe kan innovatief design bijdragen in de strijd tegen de impact van klimaatverandering? De wereldwijde ontwerpwedstrijd van IKEA What Design Can Do (WDCD) is van start gegaan. De IKEA Foundation en de Autodesk Foundation roepen designers en creatieve entrepreneurs over de hele wereld op om mee te doen aan de Climate Action Challenge.

De Climate Action Challenge is op zoek naar ideeën die de strijd aangaan met de impact van klimaatverandering. De beste ideeën zijn innovatief, praktisch, schaalbaar, betaalbaar en eenvoudig te begrijpen.

Deelnemers hebben tot 21 augustus om ideeën in te dienen. Er zijn verschillende prijzen voor studenten, creatieve professionals en start-ups. De winnende inzendingen, geselecteerd door een internationale jury, delen een prijzenpakket ter waarde van 900.000 euro. De prijs bevat een productiebudget en een acceleratieprogramma om de ideeën op de markt de brengen. De wedstrijd bouwt voort op het succes van de Refugee Challenge van vorig jaar, waar meer dan 630 deelnemers uit 70 landen aan meededen. 5 winnende ideeën worden op dit moment ontwikkeld.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!