Wereldwijde peiling: opwarming aarde op plek 3 bedreigingen

UTRECHT – Klimaatverandering komt op de derde plek als inwoners van een 17 landen wereldwijd wordt gevraagd naar de grootste bedreigingen.

Op plek 1 en 2 staan respectievelijk terrorisme, en armoede, honger en dorst. Dit blijkt uit een peiling van YouGov. Nederland werd niet meegenomen in de enquête.

De vragen zijn een weke na de terroristische aanslagen in Parijs afgenomen waardoor in Frankrijk, maar ook de rest van de westerse wereld terrorisme fors hoger staat.

In Hongkong maakt men zich het meest zorgen over klimaatverandering. Klimaatverandering krijgt in een aandeel van 20,4 procent, nog onder terrorisme dat een aandeel van 21,9 procent heeft.

Economische instabiliteit

Op het gebied van klimaatverandering volgen Denemarken (16,2 procent) en Zweden (16 procent). Klimaatverandering staat in deze landen op plek 3.

In Saudi-Arabië (5,7 procent), de Verenigde Staten (9,2 procent) en het Verenigd Koninkrijk (10,8 procent) maakt men zich juist het minst zorgen om klimaatverandering.

In de VS staan onder andere terrorisme, armoede, economische instabiliteit en gewapende conflicten nog boven klimaatverandering. In China, de grootste vervuiler ter wereld, scoort klimaatverandering nog redelijk hoog met een aandeel van 14,7 procent. Alleen terrorisme en energietekorten staan hoger.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!