Winnaars tweede ronde Eneco Luchterduinenfonds bekendgemaakt

Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Watersport Vereniging Zandvoort is bekendgemaakt welke lokale duurzame initiatieven met steun van het Eneco Luchterduinenfonds kunnen worden uitgevoerd.

Het is voor de tweede keer dat het fonds bijdrages toekent aan initiatieven in Noordwijk, Zandvoort, Bloemendaal of Katwijk. De winnaars van de eerste ronde in 2015 hebben hun voorstellen inmiddels afgerond.

In de categorie ‘Verduurzamen’ gaat de Noordwijkse Reddingsbrigade een compact en milieuvriendelijk voertuig realiseren voor een veilig strand bij drukke dagen (20.000 euro) en gaat Stichting Juttersgeluk een kleinschalige productielijn ontwikkelen om op ambachtelijke wijze opgeraapt plastic te recyclen tot mooie producten (10.000 euro). Ook gaat KNNV Paddenwerkgroep Brouwerskolkweg met een duurzaam paddenscherm de paddenpopulatie beschermen (11.000 euro).

De winnaars in de categorie ‘Besparing & Duurzame opwekking’ zijn basketbalvereniging Grasshoppers die het adoptieplan ‘ ZONderMeer Grasshoppers’ voor zonnepanelen gaat realiseren (5.000 euro) en de Katwijkse Reddingsbrigade die haar strandposten verder gaat verduurzamen met zonnepanelen (13.000 euro). Ten slotte gaat Kunstvereeniging Katwijk een leefbaar en energieneutraal DunaAtelier realiseren (5.000 euro).

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!