Zorgcirkel Westerhout krijgt aansluiting op warmtenet Alkmaar

Zorgcirkel Westerhout wordt in het najaar van 2018 aangesloten op het duurzame warmtenet van de regio Alkmaar. Onlangs vond in het bijzijn van wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast de officiële ondertekening tussen De Zorgcirkel en HVC plaats.

Met de aansluiting op het warmtenet gaat het zorgcomplex groene warmte gebruiken in plaats van aardgas. De Zorgcirkel tekende het contract met HVC voor de levering van warmte. De aansluiting van Westerhout levert een vermindering van CO2-uitstoot van 1,35 miljoen kilo per jaar op.

In 2017 ondertekende De Zorgcirkel de Green Deal ‘Nederland op weg naar duurzame zorg’. Hiermee kiest de organisatie voor het verduurzamen van de bedrijfsvoering met innovaties op het gebied van milieu, energie en een reductie van de CO2 -uitstoot. De Zorgcirkel investeert in samenwerking met partners als HVC om gezamenlijke duurzaamheidsdoelen te behalen. Naast de aansluiting van locatie Westerhout op het HVC-warmtenet werkt de organisatie in 2018 onder andere aan het plaatsen van zonnepanelen, het vervangen van bestaande verlichting voor led-verlichting, het beperken van voedselverspilling en betere afvalscheiding.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!