CO2-uitstoot daalt door Duitse groene energie

AMSTERDAM – Nederland heeft in het derde kwartaal van dit jaar minder CO2 uitgestoten. Nederlandse energiecentrales hoefden minder te produceren door uit Duitsland geïmporteerde hernieuwbare energie.

Industrie die Co2 en andere broeikasgassen uitstootDit blijkt uit de laatste cijfers van het CBS. Op kwartaalbasis is er 0,7 procent minder CO2-uitgestoten.

Energiebedrijven produceerden 10 procent minder stroom, maar gebruikten tegelijkertijd meer steenkool om deze elektriciteit op te wekken. Netto zorgde dit voor een CO2-daling, maar de brandstofmix van de Nederlandse centrales verslechterde wel vanuit milieuoogpunt.

De CO2-productie van de totale industrie is gekrompen. De productie van de chemie is daarentegen in het derde kwartaal wel flink gegroeid. Vooral de productiegroei van de petrochemie is hoog. Juist deze bedrijfstak is relatief emissie-intensief. De extra productie van de petrochemie wordt vooral afgezet in niet-EU-landen.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright:  Ian Britton

5 gedachten over “CO2-uitstoot daalt door Duitse groene energie

 • 14 oktober 2018 om 23:25
  Permalink

  GUERLAIN 嬌蘭 【粉底系列】輕裸感瞬時柔焦遮瑕膏的商品介紹 UrCosme (@cosme TAIWAN) 商品資訊 GUERLAIN 嬌蘭,粉底系列,輕裸感瞬時柔焦遮瑕膏

 • 15 oktober 2018 om 14:03
  Permalink

  SMAZ換能器傳送更穩定,更安全,更有效,和疼痛更少的HIFU能量。 SMAZ不需要應用較高的能量便可到達浅肌肉腱膜層。主要治療:-抬頭紋 -眉間紋 -鼻樑紋 -魚尾紋 -法令紋 -淚溝 -木偶紋 -垂直唇紋 -嘴角紋 -頸紋

 • 19 oktober 2018 om 12:41
  Permalink

  L’OCCITANE 歐舒丹 【夏日防護系列】夏日防護美髮露 Sun Mist的商品介紹 L’OCCITANE 歐舒丹,夏日防護系列,夏日防護美髮露 Sun Mist

 • 25 november 2018 om 09:52
  Permalink

  Middlesbrough’s reward for Saturday’s FA Cup victory against Manchester City at the Etihad Stadium is another tricky away tie against holders Arsenal in the fifth round. FA Cup draw: Arsenal to face Middlesbrough while Liverpool or Bolton will travel to Crystal Palace in fifth round

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!