Groene economie VS wint samen met Obama

AMSTERDAM – De groene economie in de VS heeft een steun in de rug gekregen met de verkiezingsoverwinning van de Amerikaanse presidentskandidaat Barack Obama.

De sector heeft de steun nodig. Bedrijven in zonne-energie vallen bij bosjes om en de windsector staat op instorten door het wegvallen van de PTC, de production tax credit, voor windenergie.

Obama heeft altijd groene energie gepromoot, terwijl de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney een uitgesproken tegenstander van staatssteun voor groene energie is. Romney heeft eerder al gezegd dat het beleid van Obama alleen maar voor rampen heeft gezorgd.

Windsector in de VS

Romney wilde onder andere de PTC niet verlengen. “Als je dat soort steun terugtrekt gaan er banen verloren”, zo benadrukt een analist tegenover persbureau Bloomberg. “De windsector in de VS is substantieel gegroeid en veel daarvan is te danken aan de PTC.”

Eind dit jaar gaan er 18 miljard dollar aan energiegerelateerde subsidies vervallen. Als deze niet worden verlengd staat er een enorm banenverlies op het spel voor de sector.

Schone-energiesector

Er werken nu ruim 180.000 Amerikanen in de schone-energiesector. Sinds 2009 is er 90 miljard dollar uitgegeven om deze sector in stand te houden.

Of onder andere de PTC wordt verlengd door de herverkiezing van Obama staat niet vast. Het Amerikaanse Congres moet hier ook goedkeuring aangeven waar de Republikeinen een meerderhei hebben in het Huis van Afgevaardigden.

Gerelateerde artikelen

8 gedachten over “Groene economie VS wint samen met Obama

 • 15 oktober 2018 om 14:39
  Permalink

  莫可欣 聆聽孩子心事 Marie Claire (HK) Edition 一位全職母親;一位教育中心創辦人,莫可欣和楊婉儀,兩位都是母親,兩位都是香港小姐冠軍,美貌易見,智慧則需要時日才能慢慢彰顯。五月母親節,就特別請來兩位選美媽咪,談談工作,談談自身,當然還有父母經。

 • 17 oktober 2018 om 07:56
  Permalink

  國泰航空2018年中起,讓你在飛機上就能ONLINE報平安! @ 潮流、美妝、消費 創造個人化風格的女性社群 PIXstyleMe 國泰航空2018年中起,讓你在飛機上就能ONLINE報平安!

 • 18 oktober 2018 om 19:19
  Permalink

  智慧阻光修護科技能保護並修護,高度防護抵擋UVA/UVB,無油配方。

 • 19 oktober 2018 om 15:02
  Permalink

  ❤拔蘿蔔必備品【日本 OYASLIM 晚安纖腿襪】睡夢中輕盈美腿養成。告別肉肉腿~兔兔不再來~ 三種尺寸,三種顏色任選! @ 潮流、美妝、消費 創造個人化風格的女性社群 PIXstyleMe ❤拔蘿蔔必備品【日本 OYASLIM 晚安纖腿襪】睡夢中輕盈美腿養成。告別肉肉腿~兔兔不再來~ 三種尺寸,三種顏色任選!

 • 26 oktober 2018 om 13:19
  Permalink

  BeMoral 【手工皂系列】奶奶的驕傲澳洲手工皂 Grandma’s Pride的商品介紹 UrCosme (@cosme TAIWAN) 商品資訊 BeMoral,手工皂系列,奶奶的驕傲澳洲手工皂 Grandma’s Pride

 • 8 november 2018 om 02:54
  Permalink

  Christian Eriksen put Denmark ahead in the Group C clash but Australia equalised through Mile Jedinak’s spot-kick – with the penalty awarded via the video assistant referee system. ‘VAR is removing some of the charm from the World Cup’: Denmark coach Age Hareide criticises system but admits it was correct to award penalty against his side in Australia draw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!