Holland Financial Center roept kabinet op in te grijpen in CO2-systeem

AMSTERDAM – Nederland moet een leidende rol gaan spelen in het repareren van het Europese CO2-systeem. Het kabinet zou daarvoor uitdrukkelijk het Commissievoorstel moeten steunen om meer rechten uit de markt te halen.

CO2 uitstoot uit een fabriekDit schrijven Rutger de Witt Wijnen en Gerard van Baar van de werkgroep CO2-handel van het Holland Financial Center in een opiniestuk in het Financieele Dagblad.

Ze waarschuwen dat als er niet snel wordt ingegrepen CO2-handelaren het systeem niet meer serieus zullen nemen en stoppen met handelen.

Emissierechtensysteem ligt op zijn gat

Dit hoeft niet omdat een groot deel van de betrokkenen, van grote bedrijven zoals Shell tot de bedrijven die CO2-rechten moeten betalen, het systeem hebben geaccepteerd als een gegeven, zo schrijven ze.

Het emissierechtensysteem van de EU is op zijn gat komen te liggen door de economische crisis. Er zijn te veel CO2-rechten in de markt waardoor de prijs is gedaald naar een niveau dat het goedkoper is om steenkool te verbranden het relatief schonere aardgas.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: mrk_photo

6 gedachten over “Holland Financial Center roept kabinet op in te grijpen in CO2-systeem

 • 16 oktober 2018 om 18:24
  Permalink

  OneCaratBeauty【香港美容KOL】: The MIRA Iyara Spa OneCaratBeauty【香港美容KOL】: Iyara Spa OneCaratBeauty【香港美容KOL】【香港spa推介】Iyara Spa Hollywood Road Central老蘭鬧市的高質泰式美療

 • 16 oktober 2018 om 20:08
  Permalink

  倩碧全效眼霜,可解決眼部四周肌膚困擾,並持續強化眼部膠原蛋白,維持彈性及光滑明亮。配方通過眼科醫生測試

 • 10 november 2018 om 12:21
  Permalink

  Craig Gordon is officially out of the Scotland squad for Saturday’s friendly against Wales in Cardiff. The Sunderland goalkeeper suffered a fractured arm on Saturday. Sunderland keeper Craig Gordon ruled out of Scotland’s match with Wales after suffering fractured arm in Spurs clash

 • 19 november 2018 om 08:47
  Permalink

  Bacary Sagna thinks Aaron Ramsey’s performance in Tuesday night’s win over Udinese proves that Arsenal will be able to survive without Cesc Fabregas. Fabregas joined Barcelona on Monday. Forget Fab, we’ve got Rambo! Sagna backs Wales star to fill Cesc’s boots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!