Mexico tweede land ter wereld met belofte CO2-uitstoot 50 procent te verlagen

AMSTERDAM – Mexico heeft als tweede land ter wereld beloofd de Co2-uitstoot met 50 procent te verminderen. Het land volgt hiermee dezelfde strakke lijn van Groot-Brittannië.

Mexico heeft onlangs een nieuwe wet aangenomen om het CO2-doel officieel te maken. In 2020 moet Mexico ten opzichte van 2000 30 procent minder Co2 uitstoten. In 2050 moet dit al 50 procent zijn.

Verder wil het land dat in 2024 35 procent van alle energieconsumptie uit hernieuwbare energie komt. Meer maatregelen zijn het instellen van een milieu-instituut en een handelssysteem voor CO2-rechten.

Droogtes

Het aannemen van de wet volgt op een van de ergste droogtes die het land heeft getroffen. Ruim 2 miljoen Mexicanen hebben geen toegang tot water door de aanhoudende warmte.

De financiering van de Mexicaanse plannen zijn nog onzeker. Om de doelen te bereiken wil Mexico onder andere teren op kapitaal van de VN

Mexico is de op negen na grootste uitstoter van CO2. Eerder maakte Groot-Brittannië al de belofte om de CO2-uitstoot te halveren.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Suzlon Group

3 gedachten over “Mexico tweede land ter wereld met belofte CO2-uitstoot 50 procent te verlagen

  • 4 november 2018 om 19:22
    Permalink

    Mauricio Pochettino feels there is too much ‘hypocrisy’ in football after being forced to defend Dele Alli’s dive against Liverpool. Alli was booked for simulation at Anfield on Sunday evening. Tottenham boss Mauricio Pochettino slams ‘hypocrisy’ in football after defending Dele Alli’s dive at Anfield

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!