Volgende week Europees ‘reddingsplan’ emissierechtensysteem

AMSTERDAM – De Europese Commissie zal volgende week een reddingsplan presenteren voor het onder druk staande emissierechtensysteem. Naar verwachting worden er CO2-rechten uit de markt gehaald, maar hoeveel is niet bekend.

De Commissie heeft besloten om in 2 stappen de wetgeving te implementeren in de huidige regelgeving. Hoe lang dit proces gaat duren is onbekend, maar naar verluidt wordt een versnelde procedure gebruikt waardoor het binnen enkele maanden kan worden geklaard.

De nieuwe wetgeving wordt volgende week woensdag gepresenteerd, zo meldt persbureau Reuters. De snelheid waarmee het voorstel kan worden ingevoerd is vooral afhankelijk van de politieke steun. Volgens bronnen staan veel partijen achter het schrappen van CO2-rechten.

Hogere CO2-prijs

Ook bedrijven zijn voor een interventie in de markt. Onlangs opperde de president-directeur van Shell Nederland nog om de CO2-prijs omhoog te krikken.

Alleen Polen vindt dat er niet moet worden ingegrepen. De Oost-Europese lidstaat is vooral afhankelijk van steenkool van de energievoorziening en vreest schade aan de nationale industrie als bedrijven meer moeten betalen om steenkool te gebruiken.

CO2-rechtenmarkt

Handelaren in de CO2-rechtenmarkt vragen zich hardop af hoeveel CO2-rechten uit de markt worden gehaald. De prijs om een ton CO2 uit te stoten is inmiddels gedaald naar 6,67 euro.

Analisten benadrukken dat deze prijs geen stimulans is voor bedrijven om te investeren in een efficiënter energieverbruik.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: EnvironmentBlog

4 gedachten over “Volgende week Europees ‘reddingsplan’ emissierechtensysteem

 • 19 oktober 2018 om 12:23
  Permalink

  租名車送諮詢!Indigo Living x Avis Prestige購物新體驗 – STYLE-TIPS.COM 編者常常都想為家居改頭換面,但又不知從何入手,如果有專家指點就好了。高級家居用品…

 • 22 oktober 2018 om 09:52
  Permalink

  IELLIOS是由歐盟資助倫敦大學細胞重建研究所研究. 採用諾貝爾生理醫學獎科技 , 透過”納米能量電流” 以最親膚與迅速導入的方式 , 利用電腦化系統去令皮膚再生 , 令皮膚組織在無創傷的情況下自然更新及收緊 . 這治療是無創無痛的 . 完成治療後亦沒有傷口 . 我們是香港第一引入IELLIOS的機構 , 醫生會根據客人不同情況去為你設計不同的組合 .在外國IELLIOS受到很多荷里活明星, 歌手以至政客的追棒 , Madonna的facialist kate somer -field就常用IELLIOS為她護理肌膚 , 令52歲的她肌膚輪廓均保持於30歲的狀態. IELLIOS的訊號技術,採用心臟起博起原理,活躍無法正常運作的心臟細胞。訊號技術可活化及修復愛損皮膚,透過傳送訊號,激活靜止的細胞。IELLIOS的訊號技術給予細胞指令,引發細胞再次生長,令肌膚重回年輕。

 • 10 november 2018 om 14:13
  Permalink

  Manchester City’s £23million capture of Mario Balotelli could set off a transfer merry-go-round which may end up with West Ham’s Carlton Cole at Anfield. Liverpool to target Carlton Cole after Mario Balotelli’s Manchester City switch starts transfer carousel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!