car2go en DriveNow fuseren: SHARE NOW grootste aanbieder van flexibel autodelen

car2go en DriveNow bundelen hun krachten tot het nieuwe autodeelbedrijf SHARE NOW. Door de 2 diensten te laten fuseren, wordt SHARE NOW ’s werelds grootste aanbieder van flexibel autodelen.

Vanaf nu zijn er in 30 steden in Europa en Noord-Amerika meer dan 20.000 auto’s van de merken BMW, Mercedes-Benz, smart en MINI beschikbaar. 4 miljoen gebruikers zijn al geregistreerd bij de service. Olivier Reppert, voormalig managing director van car2go, zal het gezamenlijke autodeelbedrijf leiden. SHARE NOW is een van de 5 mobiliteitsdiensten binnen de joint venture van BMW Group en Daimler AG.

Een belangrijk onderdeel van de toekomststrategie is elektrische mobiliteit. Met 4 volledig elektrische vloten, waaronder in Amsterdam, en een gedeeltelijk elektrische vloot in 13 andere steden, is SHARE NOW nu al de grootste aanbieder op het gebied van elektrisch free-floating autodelen. Tot nu toe hebben gebruikers al een totale afstand van 120 miljoen kilometer afgelegd met ongeveer 3.200 elektrische auto’s.

De car2go-vloot en -diensten blijven in Amsterdam voorlopig hetzelfde, maar er zijn plannen om de service uit te breiden. Tot die tijd kunnen gebruikers van car2go ook de DriveNow-auto’s gebruiken in steden waar deze nu ook worden weergegeven in de car2go-app. Op deze manier worden via DriveNow 5 locaties aan de app toegevoegd. Op lange termijn is het de bedoeling om een volledig geïntegreerde dienst tot stand te brengen in 1 autodeel-app. De komende maanden zullen de deelauto’s beide merknamen dragen en na deze overgangsperiode wordt voor alle auto’s de nieuwe branding geïntroduceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!