10 miljoen voor start-up elektrische scooter

De Berlijnse mobiliteitsstart-up unu ontvangt een B-financiering van ruim 10 miljoen euro. Ponooc leidt de financieringsronde. Dit onafhankelijke Nederlandse VC-fonds onderhoudt nauwe banden met Pon Holdings, dat voertuigen en rijwielen over de hele wereld distribueert. Bestaande financiers zoals Capnamic Ventures, het Franse risicokapitaalfonds IRIS Capital, NRW.BANK, Michael Baum en andere particuliere investeerders financieren eveneens opnieuw.

In het eerste kwartaal van 2018 groeide de Europese markt voor elektrische scooters met 51 procent, terwijl tegelijk de verkoop van conventionele scooters met 40 procent daalde. De B-financiering van meer dan 10 miljoen euro wordt gebruikt voor de volgende groeifase en de introductie van de tweedegeneratiescooter. Met de 10.000 elektrisch aangedreven scooters van de eersteproductgeneratie op de weg, maakt unu elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk. Met de tweedegeneratieproducten worden zogenoemde connected elektrische scooters op de markt geïntroduceerd om mobiliteitsdiensten, zoals public scooter- en p2p-sharing, te kunnen aanbieden en te concurreren met de reeds gevestigde ondernemingen.

Om de tweedegeneratieproducten uit te kunnen rollen, heeft unu relevante lokale partnerships met mobiliteitsdiensten afgesloten. Diverse samenwerkingen met betrekking tot public sharing worden momenteel nog voorbereid; enkele duizenden sharing-scooters zullen de zichtbaarheid van unu in de komende jaren vergroten.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!