10 VDL Citea’s SLFA-181 Electric voor streekvervoer regio Waterland

Openbaarvervoerbedrijf EBS heeft 10 elektrische VDL Citea’s SLFA-181 officieel in gebruik genomen, die gaan rijden binnen het streekvervoer in de regio Waterland. De elektrische bussen worden ingezet op de R-net lijn 316 tussen Amsterdam en Edam-Volendam.

Dit resulteert in 135.000 elektrische kilometers per bus per jaar. Naast forensen maken ook veel toeristen gebruik van deze buslijn. De batterij- en laadstrategie zijn afgestemd op de hogere gemiddelde snelheid die past bij het streekvervoer.

De VDL Citea’s SLFA-181 zijn uitgevoerd met een 3-deurs configuratie in BRT-design met 50 zitplaatsen en 80 staanplaatsen. De chauffeur beschikt over een ruimere chauffeurscabine en wordt via het standaard digitale instrumentenpaneel geïnformeerd over de rijprestaties en de actuele status van het voertuig. Voor de passagiers bieden luxere stoelen, wifi en USB-aansluitingen extra reiscomfort.

Dankzij het geoptimaliseerde snellaadconcept is de operationele beschikbaarheid van de elektrische bussen maximaal. De batterijen van de bussen hebben een energiecapaciteit van 169 kilowattuur en worden overdag op het busstation van Edam geladen middels snelladers met een maximale capaciteit van 450 kilowatt.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!