100 elektrische auto’s voor deelautoproject Terschelling

AMSTERDAM – De 4.800 inwoners van Terschelling krijgen maar liefst 100 Nissan Leafs tot hun beschikking in een van de grootste deelautoprojecten ooit op een eiland.

Nissan Leaf, elektrische auto
©: Nissan

Dit meldt Nissan vrijdag.

Het project is een initiatief van Schylge-E-auto, dat het eiland probeert de verduurzamen. Ook de provincie Friesland, de samenwerkende Waddeneilanden en de gemeente Terschelling werken mee aan het project.

Er zijn nu 2.000 personen auto’s op het eiland die gemiddeld maar 30 uur per jaar worden gebruikt. Initiatiefnemer Hans Werner dacht dat dit handiger kon.

Aanzienlijk voordeliger dan autobezit

“Een deelauto die 19 eurocent exclusief btw per minuut kost, is dus aanzienlijk voordeliger dan het bezit van een auto”, legt hij uit.

“Bovendien blijkt uit onderzoek dat 17 procent van alle autobezitters op Terschelling bereid is zijn auto weg te doen. Dat komt neer op ongeveer 340 auto’s.”

Pasje en speciale app

Inwoners kunnen na aanmelding van de auto’s gebruikmaken met een pasje of speciale app. Toeristen zouden een elektrische auto kunnen reserveren via rederij Doeksen. Volgens Nissan is het de eerste keer dat een geheel eiland gebruik kan maken van een speciale eigen vloot elektrische auto’s.

Om het gebruik van de Nissan LEAF op Terschelling extra aantrekkelijk te maken, worden extra oplaadpunten gerealiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!