2getthere wint autonoom vervoercontract in Dubai

Het Nederlandse technologiebedrijf 2getthere heeft van projectontwikkelaar Meraas (Verenigde Arabische Emiraten) opdracht gekregen een autonoom voertuigensysteem te leveren dat het Bluewaters Island voor de kust van Dubai gaat verbinden met het metronetwerk van de stad.

Het systeem heeft een transportcapaciteit van maximaal 5.000 passagiers per uur per richting. Het is daarmee de grootste in zijn soort. De nieuwe verbinding wordt gezien als ’showcase’ voor de toekomst op het gebied van autonoom vervoer.

Bluewaters Island ligt 500 meter voor de kust van Jumeirah Beach Residence (JBR), tegenover wandelpromenade The Beach en vlak bij jachthaven Dubai Marina in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten). Het eiland wordt met het vasteland verbonden door een multimodaal transportsysteem waardoor Bluewaters gemakkelijk bereikbaar zal zijn.

Het automatische transportsysteem dat 2getthere levert past in Dubai’s doelstelling dat in 2035 25 procent van het transport plaatsvindt via automatische systemen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!