300.000 euro voor innovatieve oplossing elektrische fietsen Tracefy

De Delftse start-up Tracefy ontvangt 300.000 euro om zijn track&trace-tool voor e-bikes een stap verder te brengen. De tool helpt diefstal voorkomen, maar biedt ook nuttige data voor bezorgdiensten en overheden.

De innovatieve ondernemers ontvingen de investering, gesymboliseerd door een bouwsteen, uit handen van gedeputeerden Adri Bom-Lemstra (Economie en Innovatie) en Floor Vermeulen (Verkeer). Het bedrag is afkomstig uit het fonds UNIIQ, opgericht om ondernemers te helpen hun innovatie sneller naar de markt te brengen. Het fonds is mede mogelijk gemaakt door de provincie, en een van de manieren waarop de provincie innovatief mkb ondersteunt. Zij zijn namelijk van groot belang voor de regionale economie. Deze specifieke innovatie sluit goed aan bij de doelstelling van de provincie om best bereikbare provincie zijn, ook per fiets. Het doel is dat meer mensen voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer voor de fiets kiezen en dat ze er een langere afstand mee afleggen.

Start-up Tracefy ontwikkelt een track&trace-oplossing voor e-bikes, die steeds vaker worden gebruikt door inwoners, maar ook door bijvoorbeeld bezorgdiensten. Dankzij de tool kunnen gebruikers en beheerders de fietsen volgen. Dat zorgt voor diefstalpreventie, maar biedt ook andere oplossingen. De data bieden inzicht voor onderhoud en beheer of bijvoorbeeld de status van een bezorging. Daarnaast biedt de tool data over infrastructuur: welke fietspaden worden veel gebruikt, waar is behoefte aan extra fietsvoorzieningen? Nuttige informatie voor overheden. Met de extra impuls van 300.000 euro kan Tracefy de oplossing doorontwikkelen en opschalen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!