5 Citea’s SLF-120 Electric voor HTM in Den Haag

Het Haagse openbaarvervoerbedrijf HTM heeft een contract ondertekend voor een order van 5 Citea’s SLF-120 Electric bij VDL Bus & Coach, met een mogelijke uitbreiding van nog eens 3 bussen.  Het is de eerste stap die de Haagse vervoerder zet richting volledige transitie naar zero-emissiebusvervoer.

Naast deze elektrische bussen gaat VDL ook de laadinfrastructuur, inclusief gehele installatie en projectmanagement verzorgen. Hiermee is VDL niet alleen busleverancier maar ook systeemleverancier. De bussen met pantograaf op het dak worden door middel van opportunity charging gedurende de dag snel geladen, daarnaast wordt ook ’s nachts geladen om de batterijen te balanceren. Op deze manier zijn de bussen een hele dag inzetbaar.

In Nederland is dit inmiddels het negende VDL-project in de transitie naar een volledig zero-emissiebusvervoer. Onder andere in Eindhoven, Venlo, Groningen en Maastricht profiteert het publiek al van deze stille en schone bussen. Dagelijks leggen alle elektrische VDL-bussen samen gemiddeld 21.000 kilometer af.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!