900 nieuwe elektrische auto’s bij ENGIE

Naar aanleiding van de Europese Week van de Mobiliteit lanceert ENGIE zijn project “EV Boost 2020”. Het doel van dit project is om tegen 2020 in België 700 bedrijfswagens en 200 lichte dieselbestelwagens te vervangen door elektrische voertuigen. Tegen het einde van het jaar worden de eerste 40 elektrische lichte bestelwagens geleverd.

ENGIE werkt actief aan duurzame mobiliteitsoplossingen inzake stadsplanning, de elektrificatie en signalisatie van het openbaar vervoer, een betere doorstroming van het verkeer, laadsystemen voor bedrijven en particulieren, aangepaste elektriciteitscontracten voor gebruikers van elektrische voertuigen, et cetera. In het eigen bedrijf heeft ENGIE een mobiliteitsbeleid ingevoerd en al zijn activiteiten in Brussel ondergebracht op 1 locatie, vlakbij het Noordstation en het openbaar vervoer, met als resultaat dat 75 procent van het personeel heden ten dage komt werken met het openbaar vervoer, tegenover 25 procent in 2010.

Met het programma “EV Boost 2020” neemt ENGIE een extra stap om de impact van de verplaatsingen van zijn medewerkers verder te verminderen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!