ABN AMRO vergroent met elektrische deelauto

Het kantoor van ABN AMRO in Eindhoven heeft BMW i3’s ter beschikking in de ambitie om in 2020 volledig CO2-neutraal te zijn. Dit gebeurt in samenwerking met Amber, een start-up in mobiliteits- en automotive oplossingen.

ABN AMRO medewerkers krijgen voor hun zakelijke ritten gegarandeerde mobiliteit via de Amber app. De app is in staat te bepalen waar en wanneer i3’s beschikbaar moeten zijn. Daarvoor gebruikt de app historische en realtime data.

De historische data zijn afgeleid van de zakelijke ritten die door medewerkers van ABN AMRO gedurende een aantal maanden met hun eigen auto’s zijn gemaakt. De medewerkers zijn met hun goedvinden door middel van een gps-tracker in hun auto gevolgd. Zo kan Amber voorspellen waar, wanneer en hoeveel elektrische auto’s nodig zijn om zakelijk verkeer mogelijk te maken. Als partner van Amber levert Athlon International de i3’s aan ABN AMRO.

Met de lancering van Amber Mobility bij ABN AMRO Eindhoven levert de bank een gemakkelijke en milieuvriendelijke service voor haar medewerkers en zet ook de toon voor een nieuwe invulling van het begrip mobiliteit, niet alleen in regio Eindhoven, maar voor heel Nederland. Want iedere nieuwe onderneming die gebruik gaat maken van Amber Mobility sluit zich aan bij een ‘mobiliteitshub’. Bedrijven delen een groeiende vloot aan milieuvriendelijke auto’s waarvan medewerkers op een betrouwbare, efficiënte en betaalbare manier gebruikmaken voor hun zakelijke ritten.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!