Allego en The New Motion plaatsen snelladers in België

AMSTERDAM – De Nederlandse bedrijven Allego en The New Motion hebben in België 2 snelladers geplaatst die toegankelijk zijn voor alle types elektrische auto’s.

Dit meldt The New Motion donderdag. De snelladers zijn geplaatst in Burch en Schoten bij winkelcentra van vastgoedinvesteerder Redevco.

Redevco stelt de locaties beschikbaar en investeert mee in de netaansluiting van de snellader. The New Motion neemt de exploitatie en marketing voor haar rekening.

Het komende jaar worden bij nog eens 7 locaties van het Belgische concern snelladers geplaatst. Naast de snelladers in Burcht en Schoten is er ook een snellader in gebruik genomen in Nijvel op de locatie van het van der Valk Hotel langs de E19. 

De oplaadplekken zijn geschikt voor alle huidige standaarden: CCS (Combo), CHAdeMO en AC 43kW (AC-snelladen). Volgens Allego en The New Motion zijn dit de eerste snelladers in België waar alle elektrische auto’s kunnen opladen.

“De groei van elektrisch rijden in België zet zich langzaam maar gestaag door. Een belangrijke voorwaarde voor verdere groei is de beschikbaarheid van publiek toegankelijke oplaadpunten voor elektrische wagens”, aldus Anja van Niersen, general manager bij Allego.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!