Allego gaat 6 snelladers plaatsen in Amsterdam

UTRECHT –  Laadpaalexploitant Allego gaat het snellaadnetwerk in Amsterdam het komend jaar met minstens 6 snelladers uitbreiden.

De laadpalen moeten vooral gebruikt gaan worden door de Amsterdamse tax’s. De eerste twee oplaadpunten worden in januari geplaatst, de andere vier volgen later in het jaar.

De snelladers moeten onder andere komen bij de wachtplekken van de taxistandplaats Centraal Station. Zo kunnen er vier taxi’s tegelijkertijd laden. Op deze standplaats, geopend in oktober 2015, krijgen schone taxi’s voorrang bij de opstapplekken.

Windenergie

Voor de stroom wordt gebruikgemaakt van lokale initiatieven met windenergie. “Een duurzame combinatie van schoon vervoer en schone energie”, aldus de gemeente.

Allego won dit jaar ook al de aanbesteding voor 200 laadpalen in de Metropoolregio Amsterdam, de regio in het noordelijk deel van de Randstad. Deze laadpalen moeten nu al geplaatst zijn.

Vond u dit bericht interessant? Ontvang het belangrijkste nieuws over groene energie via de nieuwsbrief van de Groene Courant 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!